در قرن بیستم به هر یک از دستگاههای برقی، الکترومکانیکی و گازسوز با استفاده رایج در خانه هایمان، لوازم خانگی گفته میشود. این دستگاهها برای صرفه جویی زمان و وقتمان در انجام امور خانه طراحی و تولید شده اند. با خرید لوازم خانگی گوناگون آرامش و کنار هم بودن را به خانه ببرید.
جالب است بدانید که در دیکشنری تخصصی کولینس برای لوازم خانگی را به شرح زیر تعریف میکنند:
دستگاهها یا ماشین آلات معمولاً برقی موجود در خانه می باشند و از آنها برای انجام کارهایی تمیز کاری و پخت و پز استفاده میکنید.
به طور خلاصه، لوازم خانگی در جامعه صنعتی به تدریج از بین بردن زیانها و کاهش چشمگیر مدت زمان انجام کارهای خانه در قرن بیست و یکم به سرعت جای خود را در خانه های مردم باز کردند. البته برخی از این لوازم در جوامع غیرشهری و روستایی تأثیر ناچیزی داشته و کاربرد زیادی پیدا نکردند، اما به طور کلی این لوازم در جوامع امروزی از نظر اجتماعی و اقتصادی تأثیری عمیق و حتی انقلابی ایجاد کرده اند. تحول های اجتماعی و اقتصادی لوازم خانگی در خانه ها به شرح زیرند:
- افزایش اوقات فراغت و با هم بودن اعضای خانواده ها با استفاده از لوازم خانگی متنوع
- آزاد شدن وقت پدرها و مادرها امکان کار هر دوی آنان در بیرون منزل را امکان پذیر کرده است.
- کاهش تعداد افراد مشغول در بخشهای خدماتی
به مرور با استقبال از لوازم خانگی، استفاده از آن به صورت اتوماتیک و خودکار درآمد، امروزه حتی امکان کنترل لوازم خانگی از راه دور با گوشیهای هوشمند نیز فراهم شده است. تمام این پیشرفتها در جهت آسایش و رفاه خانواده ها تولید و به بازار عرضه میشوند. استقبال از لوازم خانگی آنان را وارد زمینه های بهداشت شخصی و محیط نیز کرد.
در دسته بندی مدل انگلیسی لوازم خانگی را به سه دسته زیر تقسیم میکنند:
لوازم خانگی کوچک : لوازم خانگی الکتریکی قابل حمل مانند آبمیوه گیری، چرخ گوشت، قهوه ساز، توستر، مایکروویو و ...
لوازم خانگی بزرگ یا اصلی معروف به محصولات سفید : لوازم خانگی برای انجام کارهای روزانه آشپزخانه نظیر پخت و پز، شستشو و حفظ و نگهداری غذا هستند، مانند، یخچال، اجاق گاز، ماشین لباسشویی و ...
لوازم خانگی الکتریکی پرمصرف یا لوازم الکتریکی پرمصرف معروف به محصولات قهوه ای : لوازم خانگی مصرفی برای سرگرم شدن (تلویزیون، پخش کننده ویدیویی و...)، ارتباطات(تلفن، تلفن همراه، لپتاپ و...) و فعالیتهای اداری خانه (پرینتر، خردکننده کاغذ، کامپیوتر خانگی و ...) در این دسته قرار میگیرند.
در دسته بندی دیگر لوازم خانگی را براساس کاربرد به چهار دسته زیر تقسیم میکنند:
- لوازم خانگی برای تهیه و آماده سازی غذا
- لوازم خانگی برای تمیزکردن محیط و اعضای خانواده
- لوازم خانگی برای تأمین آسایش
- لوازم خانگی کوچک متفرقه
پس از شناخت این دو نوع تقسیم بندی نوبت به بررسی تاریخچه لوازم خانگی در جهان میرسد.
تاریخچه لوازم خانگی
یا وجود اینکه بیشتر لوازم از قرنها پیش وجود داشته و مورد استفاده قرار میگرفتند، لوازم الکتریکی خودکار یا گازسوز در قرن بیست و یکم با نوآوری آمریکاییها عرضه و تولید شد. به مرور استفاده از این وسایل، ناپدید شدن خدمتکاران خانگی تمام وقت، افزایش اوقات فراغت و در کنار هم بودن خانواده ها و فعالیت کمتر خانم های خانه را در پی داشت.
همین مزیتها برای رایج شدن استفاده از آن در تمام خانه ها کافی بود. در اوایل دهه 1900، لوازم خانگی شامل وسایل برقی و گازی نظیر ماشین لباسشویی، آبگرمکن، یخچال، کتری و چرخ خیاطی بودند. اختراع اتوی برقی کوچک ارل ریچاردسون در سال 1903، به مقدار کمی سبب تقویت نگرش استفاده از لوازم خانگی و پشتیبانی از این صنعت در میان مردم شد. در دوره توسعه اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم، استفاده از ماشین های ظرفشویی و خشک کن لباس در خانه ها یکی از تغییر جهت های کمک کننده به صنعت لوازم خانگی بود. مسلماً با افزایش تنوع لوازم خانگی و خانوارهای متقاضی آنها، بازار تولید، عرضه و مصرف سودآوری ایجاد شد.
در طول دهه 1980، این صنعت با فروش سالیانه 1.5 میلیارد دلاری در آمریکا و اشتغال زایی برای 14000 کارگر به عنوان صنعتی درآمدزا و سودآور به جهان معرفی شد. درآمد صنعت لوازم خانگی در بین سالهای 1982 و 1990 حتی به 3.3 میلیارد دلار نیز رسید. در طول این دوره رونق لوازم خانگی شرکتها برای کاهش هزینه های تحقیق و تولید و پیشی گرفتن از رقبای تجاری خود، همدیگر را خریداری کرده و با هم ادغام میشدند، دولت برای برخورد با این سیاست قوانین ضد انحصاری سفت و سختی را تصویب و اجرایی کرد.
وزارت انرژی ایالات متحده، انطباق تولید شرکتهای لوازم خانگی کشور را با قانون ملی حفظ انرژی لوازم خانگی در سال 1987 را بررسی کرد، همچنین تولید کنندگان ملزم به کاهش 25 درصدی مصرف لوازم خود در هر 5 سال یک بار شدند.
در دهه 1990، صنعت لوازم خانگی جای پای خود را بسیار محکم کرد، بیش از 90٪ محصولات موجود در بازار تولید 5 شرکت بودند. به عنوان مثال، در سال 1991 فروش ماشینهای ظرفشویی با درصدهای زیر در بازار صورت گرفت:
40 درصد فروش ماشینهای ظرفشویی شرکت جنرال الکتریک
31 درصد فروش ماشینهای ظرفشویی شرکت ویرپول
20 درصد فروش ماشینهای ظرفشویی شرکت الکترولوکس
7 درصد فروش ماشینهای ظرفشویی شرکت مایتاگ
2 درصد فروش ماشینهای ظرفشویی شرکت ترمادور
تولیدکنندگان برتر لوازم خانگی ایران و جهان
پس از گذر از تاریخچه شرکتهای تولید کننده مطرح سال 2019 لوازم خانگی در جهان و برندهای مورد پسند عمومی در ایران را نام میبریم، تاریخچه هر کدام از این شرکتها را میتوانید در مقالات مربوط به آنها مطالعه کنید.
ده شرکت برتر تولیدکننده لوازم خانگی جهانی در سال 2019
- شرکت whirlpool آمریکا
- شرکت آمانا Amana آمریکا
- شرکت LG کره جنوبی
- شرکت Frigidaire آمریکا مستقل شده از شرکت الکترولوکس
- شرکت Maytag آمریکا مستقل شده از شرکت ویرپول
- شرکت Miele آلمان
- شرکت SAMSUNG کره جنوبی
- شرکت BSH(Bosch) آلمان
- شرکت Gaggenua آلمان مستقل شده از شرکت BSH (بوش)
- شرکت KitchenAid آمریکا مستقل شده از شرکت ویرپول
ده شرکت برتر تولید کننده لوازم خانگی ایران در سال 1398
- شرکت پارس خزر
- شرکت اسنوا
- شرکت پاکشوما
- شرکت هیمالیا
- شرکت استیل البرز
- شرکت امرسان
- شرکت اخوان
- شرکت بیمکث
- شرکت بوتان
- شرکت ایران رادیاتور
دیدگاه های ثبت شده
مدیران سایت در اسرع وقت نظر شما را درج می کنند. در صورت سوالی بودن مطلب شما، به آن به نحو احسنت پاسخ داده خواهد.