لوازم خانگی پرمصرف یا لوازم الکتریکی پرمصرف تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی (دیجیتالی یا آنالوگ) با استفاده روزانه اعضای خانواده هستند. لوازم خانگی پرمصرف به سه دسته زیر تقسیم میشوند:
- لوازم خانگی پرمصرف یا الکتریکی پرمصرف با کارایی سرگرمی نظیر تلویزیون های صفحه تخت، دستگاه پخش کننده دی وی دی، بازیهای ویدئویی، اتومبیلهای کنترل از راه دور و غیره.
- لوازم خانگی پرمصرف با کارایی برقراری ارتباطات نظیر تلفن ها، تلفن های همراه و غیره.
- لوازم خانگی پرمصرف برای انجام فعالیتهای خانگی - اداری نظیر رایانه های رومیزی، چاپگرها، خردکنندهای کاغذ، و غیره.
در انگلیس تولید کنندگان و فروشندگان اغلب لوازم خانگی پرمصرف را با نام کالاهای قهوه ای میشناسند. این نامگذاری برای متمایز کردن این لوازم از لوازم خانگی اصلی یا همان محصولات سفید صورت گرفته است، بنابراین این لوازم با کارایی فعالیتهای خانگی و اداری از لوازم خانگی اصلی نظیر ماشین های لباسشویی، یخچال و فریزر متمایز میشوند.
امروزه لوازم خانگی پرمصرف توانایی اتصال به اینترنت و کنترل از راه دور را پیدا کرده اند، در سالهای 2010، این تمایز در انتخاب سبد خرید فروشگاه بزرگ لوازم الکتریکی و الکترونیکی برای خریداران مطرح بود. در این فروشگاهها لوازم خانگی بزرگ (محصولات سفید)، لوازم خانگی پرمصرف (محصولات قهوهای) و لوازم خانگی کوچک موجود بوده و در اختیار خریداران قرار میگرفت.
پخشکننده های رادیویی اولین لوازم خانگی پرمصرف در قرن بیستم بودند، این پخش کننده های رادیویی امکان دریافت امواج رادیویی را در اختیار عموم مردم قرار دادند. تلفن، تلویزیون، ماشین حساب، ضبط و پخش کننده های صوتی و تصویری، کنسولهای بازی، رایانه های شخصی و پخش کننده های MP3پس از پخش کننده های رادیویی به ترتیب به دسته لوازم خانگی پرمصرف اضافه شدند.
فروش محصولات فروشگاههای لوازم الکترونیکی پرمصرف در دهه 2010، اغلب دستگاههای موقعیت یاب جهانی(GPS)، لوازم الکترونیکی اتومبیل (نظیر استریو ماشین)، کنسولهای بازیهای ویدئویی، سازهای الکترونیکی (نظیر، صفحه کلیدهای ترکیبی)، دوربین های دیجیتال و دستگاه پخش کننده ویدیویی (با توانایی پخش دی وی دی و بلوری) بودند. در کنار محصولات نامبرده لوازم هوشمند، دوربینهای دیجیتال، دوربین های فیلمبرداری، تلفن های همراه و تلفن های هوشمند نیز در اختیار خریداران قرار گرفته و به فروش میرسیدند.
اکثر لوازم خانگی پرمصرف در دهه 2010 موجود در فروشگاهها برپایه فناوری دیجیتال طراحی و تولید شده بودند، این پیشرفت ادغامی بنیادی با صنعت رایانه را در زمینه فناوری اطلاعات با خود داشت.
بر طبق نظرات و تحلیلهای اقتصاددانان و بازاریان فروشی 9/2 تریلیون دلاری در سال 2020 در انتظار لوازم خانگی پرمصرف است. این بخش از صنعت الکترونیک به نوبه خود، نقشی پررنگ در گسترش صنعت نیمرساناها خواهد داشت. دلیل اصلی گسترش استفاده از لوازم خانگی پرمصرف کوچک شدن سایز محصولات طراحی شده با استفاده از وسایل الکترونیکی مدرن MOSFET (همان ترانزیستورهایی ساخته شده بر پایه فلزی-اکسیدی-سیلیکونی) میباشد.
تاریخچه لوازم خانگی پرمصرف یا لوازم الکترونیکی پرمصرف
پنجاه سال قبل از طراحی و تولید اولین پخش کننده رادیویی الکتریکی در سال 1920، دستگاههای فونوگرافی (دستگاه ضبط و پخش مکانیکی) از انرژی الکتریکی استفاده نمی کردند. بنابراین سوزن ضبط صدا و سوزن پخش صدا کاملاً مکانیکی بودند. تولید انبوه رادیوهای طراحی شده در سال 1920 فونوگرافها را بازنشسته کرد. در این رادیوها تیوبهای خلاء کار جذب عملی امواج رادیویی را بر عهده داشتند و از دستگاههای ضبط صدا نیز برای تقویت صداهای دریافت شده استفاده میشد. در ادامه صدای تقویت شده از طریق بلندگو در محیط پخش شده و برای انسان قابل درک میشد. با وجود اینکه اختراع تلویزیون تفاوت زمانی زیادی با رادیو نداشت عرضه و تولید انبوه آن تا سال 1950 میلادی امکان پذیر نشد.
پیشرفت محصولات لوازم خانگی پرمصرف
گیرنده های رادیویی، تلویزیونها، دستگاههای پخش MP3، ضبط کننده های فیلم، پخش کننده های دی وی دی، دوربین های دیجیتال، دوربین های فیلمبرداری، رایانه های شخصی، کنسول بازیهای ویدئویی، تلفن و تلفن های همراه جزء محصولات اصلی لوازم الکترونیکی پرمصرف هستند. روز به روز این محصولات انطباق بیشتری با دنیای فناوریهای دیجیتالی برقرار میکنند. شرکتهای اپل و آزمایشگاه رسانه ای MIT به عنوان مخترعان فناوریهای اطلاعات، پیشتاز پیشرفت لوازم خانگی پرمصرف در این زمینه هستند.
دیدگاه های ثبت شده
مدیران سایت در اسرع وقت نظر شما را درج می کنند. در صورت سوالی بودن مطلب شما، به آن به نحو احسنت پاسخ داده خواهد.