دستگاه یخچال و فریزر نیز مانند هر وسیله ی دیگری در آشپزخانه، شاید هم بیشتر از وسایل دیگر نیاز به رسیدگی و نگهداری مناسب دارد. یخچال وسیله ای بسیار پر کاربرد و ضروری برای هر خانه ای می باشد. امروزه مردم با وجود این همه امکانات به طور کامل در رفاه و آسایش هستند. و این امکانات باعث شده است که دیگر مردم دغدغه ی این را نداشته باشند که چگونه از مواد غذایی خود از قبیل: میوه جات، سبزیجات، مواد گوشتی، حبوبات پخته شده و ... در مقابل فاسد شدن مواد غذایی نگهداری کنند و در طولانی مدت نیز بتوانند مواد غذایی مورد نظر را بدون عوض شدن مزه، بو و یا تغییر رنگ مصرف کنند. شاید بدون توضیح دادن ما در این مقاله، همگی از مزایای بسیار مفید و مهم یخچال در جریان باشید. اما هدف ما از نوشتن این مقاله نگهداری مفید تر و مناسب تر برای دستگاه یخچال و فریزر شما می باشد. بنابراین تا آخر خواندن مقاله ما را همراهی کنید.
قبل از توضیح دادن به نکات ضروری و مهم در نگهداری از دستگاه یخچال و فریزر باید گفت، که عمر مفید این دستگاه به طور متوسط بین 10 تا 15 سال می باشد. در صورت نگهداری مناسب و بهتر شاید عمری طولانی تر داشته باشد، اما در صورت بروز خرابی و نگهداری نامناسب و رسیدگی نکردن به دستگاه یخچال و فریزر قطعا طول عمر دستگاه کاهش می یابد. بنابراین با رعایت هر چه بهتر نکات ذکر شده در پایین نحوه ی نگهداری مناسب و مفید از دستگاه یخچال و فریزر را یاد بگیرید.
1. یکی از راه های بسیار مهم نگهداری از یخچال این است که بنا به هر دلیلی که قصد داشتید دستگاه یخچال خود را جا به جا کردید، اولا باید دستگاه خاموش باشد، دوما حداقل سه ساعت بعد از جابه جایی و تکان خوردن یخچال و فریزر نباید دوشاخه برق دستگاه را به پریز برق بزنید و آن را روشن کنید، زیرا باید روغن و مایع خنک کننده به کمپرسور یخچال و فریزر باز گردد و با انجام این کار از هر گونه آسیب رساندن به قطعات دستگاه جلوگیری کنید.
2. مکانی که یخچال در آن گذاشته می شود جهت جلوگیری از لرزش و لق زدن دستگاه، همچنین باز و بسته شدن بهتر درب دستگاه باید سطحی صاف و تراز برای قرار دادن و گذاشتن دستگاه یخچال و فریزر در نظر گرفته شود. زیرا در صورت تراز نبودن دستگاه، کمپرسور یخچال بیشتر از حد معمول کار می کند و قسمت های مختلفی چون سیستم ضد برفک و یخ ساز دستگاه با مشکل و خرابی مواجه می شود.
3. اگر می خواهید به افزایش دوام طول عمر یخچال و فریزر خود کمک کنید، سعی کنید دستگاه را در کنار وسایل گرمایشی از قبیل آبگرمکن، شوفاژ و بخاری قرار ندهید زیرا گرما باعث آسیب رساندن به موتور یخچال و فریزر شما می شود. ( توجه داشته باشید که گرمای نور آفتاب هم می تواند باعث آسیب رساندن به موتور یخچال شود بنابراین از قرار دادن دستگاه کنار پنجره نیز خودداری کنید.)
4. زمانی که می خواهید مواد غذایی خود را داخل یخچال قرار دهید سعی کنید به طور کامل آن را در فضای محیط سرد کنید و بعد از سرد شدن کامل داخل یخچال قرار دهید. زیرا با قرار دادن ظروف داغ داخل یخچال تمام گرمای ظروف و مواد غذایی در داخل یخچال پخش می شود و دمای یخچال نیز بالا می رود در نتیجه کمپرسور یخچال دچار آسیب می شود.
5. سعی کنید برای نگهداری هر چه بهتر دستگاه خود، حداقل دو هفته یک بار را به تمیز کردن یخچال و فریزر خود اختصاص دهید و به طور کامل دستگاه را با استفاده از تمیز کننده، آب گرم و پارچه ای نرم گند زدایی کنید. تمیز کردن نوار لاستیکی درب یخچال و فریزر را نیز فراموش نکنید. زیرا این کار باعث افزایش قدرت چسپندگی لاستیک درب یخچال و فریزر می شود. دقت کنید هنگام تمیز کردن دستگاه حتما پریز برق دستگاه یخچال را بکشید.
6. تمیز کردن برفک های فریزر نیز جزء یکی از راه های موثر در نگهداری از دستگاه می باشد، حداقل سه ماه یک بار پریز دستگاه را از برق بکشید و کل وسایل داخل فریزر را بیرون بیاورید و بگذارید برفک ها با جریان هوا باز شوند و سپس به طور کامل داخل فریزر را تمیز کنید. ( دقت کنید که با اجسام نوک تیز مانند چاقو، چنگال و ... شروع به کندن برفک ها نکنید زیرا در این صورت با دستان خود به موتور دستگاه آسیب و صدمه می رسانید. )
7. زمانی که مواد غذایی را برای نگهداری در یخچال و یا فریزر قرار می دهید سعی کنید، هر یک از مواد غذایی را که در کیسه های نایلونی جداگانه قرار داده اید نام گذاری و یا نشانه گذاری کنید. تا زمانی که می خواهید مواد غذایی را برای استفاده و خوردن از دستگاه بیرون بیاورید درب یخچال و فریزر را برای مدت زمان طولانی باز نگه ندارید. زیرا باز نگهداشتن درب یخچال و فریزر به مدت طولانی باعث، گرم شدن داخل یخچال و در نتیجه خرابی کمپرسور دستگاه می شود و به موتور دستگاه فشار زیادی وارد می شود.
8. ضعف و نوسانات برق می تواند عامل اصلی، در خراب شدن و یا سوختن دستگاه یخچال و فریزر باشد. بنابراین برای نگهداری بهتر، تنظیم و کنترل این نوسانات، حتما از ترانس برای اتصال دستگاه به برق استفاده کنید. و با این روش ساده از خسارات وارد آمده هنگام نوسانات برق جلوگیری کنید.
9. درب های یخچال معمولا گرم ترین قسمت یخچال می باشند، بنابراین موادی را در درب یخچال قرار دهید که مقاومتش در مقابل فاسد شدن بیشتر باشد.
10. دستگاه یخچال حتما باید حدود 20 سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد تا هوا بتواند به خوبی در جریان باشد. زیرا در غیر اینصورت گرما باعث آسیب رساندن به موتور یخچال می شود.
11. سعی کنید برای نگهداری بهتر و افزایش دوام عمر دستگاه یخچال و فریزر خود سالی یک یا دو بار لوله های پشت دستگاه را گرد گیری و تمیز نمائید تا موجب گردش صحیح هوا شود. زیرا به مرور هر روز که می گذرد میله ها گرد و غبار به خود می گیرند و اگر آن ها را تمیز نکنید، گرد و غبار روی هم انباشته می شوند و باعث آسیب رساندن به موتور و قطعات دستگاه یخچال و فریزر شما می شوند.
12. زمانی که مواد غذایی را برای نگهداری در یخچال و یا فریزر قرار می دهید سعی کنید، مواد غذایی را روی هم انباشته نکنید زیرا باعث نفوذ سرمای کمتری به داخل مواد غذایی می شود و از جریان هوا داخل یخچال یا فریزر جلوگیری می شود.
در پایان امیدوارم همانگونه که نوشتن این مقاله در مورد نکات مهم و ضروری استفاده از یخچال و فریزر برای ما لذت بخش بوده است، رعایت کردن این نکات ذکر شده برای شما لذت بخش تر باشد. با مراقبت کردن و رسیدگی منظم به دستگاه یخچال و فریزر خود از خراب شدن زود هنگام آن جلوگیری کنید و با رعایت این نکات ساده و آسان به دوام هر چه بیشتر دستگاه کمک کنید.
دیدگاه های ثبت شده
مدیران سایت در اسرع وقت نظر شما را درج می کنند. در صورت سوالی بودن مطلب شما، به آن به نحو احسنت پاسخ داده خواهد.